Vreemde video van vrouw die kip klaarmaakt in NS-trein: Niets in de regels over koken!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Als je aan eten denkt in de trein, waarom zou je dan genoegen nemen met een simpel broodje kaas als je ook ter plekke een warme maaltijd kunt bereiden?


Isabelle Joëlla, een Nederlandse TikTokker, besloot deze ongebruikelijke aanpak te volgen. Ze heeft beelden gedeeld waarop ze drumsticks bakt in een Nederlandse treincoupé, en deze beelden zijn viraal gegaan op het internet.


Hoewel haar medepassagiers verbaasd reageerden, blijft Isabelle volhouden dat ze niets verkeerds doet. Maar is dat werkelijk het geval?


Dit is niet de eerste keer dat Isabelle haar elektrische pannetje tevoorschijn haalt om eten te bereiden in het openbaar vervoer.


Eerder heeft ze al pittige noedels gemaakt,

Een video met 3 miljoen views die door velen als grappig werd beschouwd.

Echter, er zijn negatieve reacties op een video met bijna een miljoen views waarin kip wordt bereid. “Heftig dit, en aso,” aldus een kijker.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” laat een ander weten. Iemand anders vraagt zich in de reacties af of dit wel volgens de NS-regels mag. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” wordt er gezegd.

NS-woordvoerder Oscar van Elferen maakt het standpunt duidelijk. “We hebben niet in de reglementen staan dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,” vertelt hij aan Editie NL.

“We grijpen terug naar de spelregels,” vervolgt hij. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast creëren.”

”Het bakken van een kippenpoot in de trein kan een sterke geur verspreiden die medereizigers kan storen, dus dit is iets wat we willen vermijden. De meeste mensen begrijpen dit zonder dat hier specifieke regels voor nodig zijn.”

De overlast die kan voortkomen uit het bakken van kip in de trein is een zorgwekkend probleem vanwege de geur die zich kan verspreiden en anderen kan hinderen.

“Het gebruik van elektrische apparaten in de trein brengt ook risico’s met zich mee die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden,” benadrukt Van Elferen.

“Indien een medereiziger ongepaste acties onderneemt, zou een collega ingrijpen en verzoeken om de trein te verlaten,” verklaart Van Elferen.


Ook is er al eerder gesproken over situaties waarin mensen koken of airfryen in de trein. Wie hierdoor geïrriteerd raakt, kan contact opnemen via het nummer 06 13 18 13 18. Dat kan per sms of app, als men zich onbehaaglijk voelt.


Dit impliceert echter niet dat er meteen actie wordt ondernomen. “Als geluiden van eten van je medepassagier je storen, kunnen we daar niet meteen op reageren. Eten is toegestaan in de trein,” zegt Van Elferen.


De uiteindelijke beslissing ligt bij de conducteur. “Het is mensenwerk, dus gebruik ook je gezond verstand,” zegt Van Elferen.


“Het blijft een publieke ruimte waar we respectvol met elkaar moeten omgaan. Koken van kip in de trein gaat duidelijk te ver,” merkt hij op.

@isabellederoij Vraagt naar suggesties voor de volgende keer. 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Reactie van een woordvoerder op een opmerkelijk baktafereel:
2. Veel gezien in de trein, maar dit overtreft alles!
3. Moet je echt zien, ongelooflijk!
4. Een dame deelt een video van het bakken van kip in de trein!
5. De dame realiseert zich geen kwaad! Er staat nergens dat het niet mag…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven