Reis jij met de trein? Deze nep acties en kortingen gaan er rond. Trap er niet in!

trein 1jpg

Op social media worden vaak aanbiedingen voor goedkopere treintickets van NS gepromoot. Helaas zijn de meeste van deze aanbiedingen nep en kan het lastig zijn om ze te herkennen. Daarom delen we enkele tips om ze snel te identificeren.

Met de aankondiging van prijsstijgingen voor treinkaartjes door NS, lijken aanbiedingen des te verleidelijker. Helaas maken oplichters misbruik van deze situatie.

NS heeft gereageerd op deze nepacties met de verklaring: “Dit soort prijsvragen zul je bij ons niet zien, zeker niet voor deze extreem lage bedragen.” De woordvoerder voegde eraan toe: “Kón het maar voor dat bedrag. Je ziet ons eerder een aanbieding voor een gratis kop koffie of broodje, of een upgrade naar de eerste klas.”

Om deze nepacties snel te herkennen, let op nep-accounts die nagemaakte pagina’s bevatten waar je persoonlijke gegevens moet invoeren, vergelijkbaar met de echte NS-pagina.

“Daarbij verkopen we ook zonder korting geen tickets meer op andere websites. Als de aanbieding niet van onze eigen website komt, kun je ervan uitgaan dat deze niet echt is,” voegde de woordvoerder toe.

Bij twijfel over de echtheid van een aanbieding, neem altijd contact op met de klantenservice van NS.

Om niet opgelicht te worden, geeft de Consumentenbond nog meer tips om oplichting te voorkomen.

Ten eerste, klik nooit zomaar op een link.

Let op bij het klikken op links, omdat er mogelijk kwaadaardige software achter kan zitten.

Vermijd ook het bellen met 0900-nummers, aangezien veel oplichters via deze nummers proberen je aan het lijntje te houden.

Het is van belang om altijd op het internet te controleren. Winacties worden altijd op de officiële websites geplaatst, dus controleer deze altijd voordat je ergens aan deelneemt.

Tot slot, wanneer veel mensen klagen over een bepaalde afzender, kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingrijpen.

Neem dus altijd contact op met de ACM als je twijfels hebt over de betrouwbaarheid van een aanbieding.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven