Belangrijke tip om tekenbeten te voorkomen met een eenvoudige methode

teken 1jpg

Op deze mooie lentedagen in mei, die al bijna zomers aanvoelen, is het perfect weer voor buitenactiviteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.

Helaas brengt dit fijne weer ook een nadeel met zich mee, vooral als je van plan bent om naar bosrijke gebieden of plekken met hoog gras te gaan: het risico op tekenbeten.

Teken vormen een groter gevaar dan muggen, vanwege de mogelijke overdracht van ziekten zoals de ziekte van Lyme.

Daarom deel ik graag een lijst met vijf essentiële oliën die niet alleen teken effectief weren, maar je ook nog eens heerlijk laten ruiken tijdens de zomer.

Lavendelolie staat bekend om zijn heerlijke geur voor mensen en zijn afschrikkende werking op teken en andere insecten.

Poleiolie komt uit dezelfde familie als munt en staat bekend om zijn insectenwerende eigenschappen vanwege de giftigheid voor veel insectensoorten.


Met een verfrissende citrusgeur is citroengrasolie niet alleen aangenaam voor de neus, maar ook praktisch doordat het direct op de huid kan worden aangebracht.


Eucalyptusolie is ideaal om teken op afstand te houden en biedt verzachting bij beten.


Limoenolie is een effectieve afschrikmiddel voor teken en kan direct op de huid worden aangebracht of op kleding worden gespoten voor extra bescherming.


Geniet zorgeloos van de buitenlucht door deze essentiële oliën te gebruiken en tekenbeten te voorkomen.


Vergeet niet deze tips te delen met vrienden en familie, bijvoorbeeld via Facebook, zodat iedereen beschermd is en optimaal kan genieten van de zomer!


Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven