Doorzoek die stoffige dozen op zolder: Deze oude VHS-banden zijn nu veel geld waard!

band 1jpg

Met de komst van dvd’s en streamingdiensten lijkt het tijdperk van het bekijken van films op videobanden bijna voorbij.

Toch loont het de moeite om je oude collectie eens te inspecteren, want bepaalde VHS-banden zijn vandaag de dag een klein fortuin waard.

VHS-banden zijn al in omloop sinds de jaren ’70 en de aanschafprijs bedroeg destijds gemiddeld 75 gulden, wat nu ongeveer € 35 zou zijn.

Tegenwoordig kunnen sommige van deze tapes tienduizenden euro’s opleveren, vooral films uit de jaren ’80 blijken zeer waardevol te zijn.

Neem bijvoorbeeld een oude videoband van “Back to the Future” uit 1985, die onlangs voor maar liefst 75.000 dollar werd verkocht, wat neerkomt op ongeveer € 69.000.

Zelfs films uitgebracht door 20th Century Fox in 1977, zoals “The Sound of Music”, kunnen honderdduizenden tot zelfs miljoenen euro’s opbrengen, volgens verklaringen van Jay Carlson van Heritage Auctions.


Er wordt gemeld dat een originele VHS-band van “Rocky”, een film uit 1976 met Sylvester Stallone die meerdere Oscars heeft gewonnen, nu zo’n € 25.000 kan opbrengen.


Op Ebay kunnen Disney-films op VHS, zoals “Beauty and the Beast” uit 1991, tientallen duizenden euro’s opleveren. Een exemplaar wordt momenteel voor bijna € 2.000 verkocht.


Als je een videoband hebt van “The Lion King” en ervan hebt genoten, is het mogelijk dat je geluk hebt. Op Ebay wordt momenteel meer dan € 2.000 geboden voor deze klassieker. De waarde van oude VHS-banden wordt hoofdzakelijk bepaald door nostalgische gevoelens en zeldzaamheid.


Veel verzamelaars hechten waarde aan deze items vanwege hun jeugdherinneringen.


Volgens Philip Baker, de maker van VideoCollector, werd VHS gezien als een toegankelijke manier om films thuis te kijken voor veel mensen.


De zeldzaamheid van videorecorders vandaag de dag draagt ook bij aan de stijgende waarde van deze videobanden.


Door de groei in de markt voor nostalgische objecten zoals oude games en gadgets, is het goed om je oude spullen eens door te nemen. Die oude verzamelbak vol nostalgische objecten kan zomaar een goudmijn blijken te zijn.


Het is mogelijk dat je waardevolle schatten ontdekt die je een aanzienlijk bedrag kunnen opleveren.


Met de opkomst van moderne technologieën, is de waarde van sommige oude VHS-banden flink gestegen.


Sommige films uit de jaren ’80 en ’90, vooral klassiekers en Disney-films, kunnen door hun nostalgische waarde en zeldzaamheid een klein fortuin waard zijn.


Neem dus snel een kijkje in die stoffige dozen en ontdek of jij misschien een waardevolle videoband bezit.


1. Oude VHS banden van Disney worden met grof geld verkocht
2. Ik heb spijt dat ik alle banden weg heb gedaan!
3. Jeetje wat een bedragen, dom dat ik ze weg heb gedaan!
4. Vooral deze banden zijn een fortuin waard!
5. VHS banden van Disney zijn heel veel geld waard!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven