Vliegtuig keert noodgedwongen terug na probleem met passagier: ‘Alles zat onder’

WhatsApp Image 2024 05 04 at 191102jpeg

Een ongewone situatie deed zich voor tijdens een trans-Atlantische vlucht, waardoor het vliegtuig moest terugkeren naar Atlanta nadat een passagier last kreeg van ernstige diarree.


Halverwege de vlucht naar Barcelona moest het vliegtuig omkeren vanwege de verslechterende toestand aan boord.


Rapporten en getuigenverklaringen gaven aan dat de situatie dusdanig ernstig was dat het vervelende incident zich door de cabine en gangpad verspreidde, waardoor een onhygiënische en onveilige omgeving ontstond voor zowel passagiers als bemanning.


Tijdens de communicatie met de luchtverkeersleiding noemde de piloot van de vlucht de situatie een “biologisch gevaar”, een fragment dat later op sociale media werd gedeeld.


Als reactie op deze noodsituatie nam de piloot het besluit om terug te keren naar het vertrekvliegveld, waar het vliegtuig uitgebreid werd gereinigd, wat meer dan acht uur in beslag nam.

Nadat het vliegtuig grondig was schoongemaakt, kon het zijn route vervolgen.


Dit incident trok veel aandacht op sociale media, waar diverse passagiers beeldmateriaal deelden van de situatie aan boord dat snel viraal ging.


Dit voorval benadrukt de snel escalatie van onvoorziene omstandigheden tijdens vluchten en de noodzaak voor luchtvaartmaatschappijen om adequaat en snel te reageren ter waarborging van de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven