Experts raden aan: Daarom moet je handdoeken en theedoeken apart wassen!

hdo 1jpg

Experts raden aan om je handdoeken en theedoeken apart te wassen, ook al lijkt het praktisch om ze samen in de wasmachine te stoppen.

Er wordt uitgelegd waarom het apart wassen een betere optie is. Een schoonmaakprofessional, aangehaald door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen, inclusief keukenhanddoeken en handdoeken voor je gezicht, lichaam en handen.

Ondanks dat velen alles tegelijk willen wassen, heeft het apart wassen een goede reden, volgens het advies van de schoonmaakexpert.

Doordat handdoeken en theedoeken apart worden gewassen, wordt het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verlaagd, benadrukt de schoonmaakexpert.

Dit kan leiden tot de vraag: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?’ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.

Door te wassen met te koud water en onvoldoende wasmiddel kan de was minder schoon lijken dan verwacht.

Het is daarom aan te raden om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken dienen gewassen te worden op negentig graden, terwijl theedoeken bij voorkeur op veertig graden gewassen worden.

Verder is het verstandig om handdoeken na maximaal vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.

1. Er zijn maar weinig mensen die dit dus weten!
2. De kans is groot dat we het allemaal verkeerd doen!
3. Ik heb dit dus nooit geweten! Tijd voor verandering…
4. Dit risico zit er aan vast als je het tegelijk gaat wassen.
5. Om heel eerlijk te zijn doe ik het dus al vanaf het begin fout!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven