Moet je het deurtje van de wasmachine openlaten of sluiten na gebruik?

wasm 1jpg

In het dagelijkse huishouden zijn er vaak kleine details die over het hoofd worden gezien, maar die wel effect kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Na het wassen van kleding is het belangrijk hoe we de wasmachine behandelen.

Veel mensen sluiten direct het deurtje van de wasmachine na het wassen van hun kleding.

Hoewel dit netjes lijkt, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding.

Deskundigen adviseren om na gebruik de deur van de wasmachine op een kier te laten staan, wat een groot verschil kan maken.

“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” luidt het advies.


Door de deur van de wasmachine open te laten, kan de vorming van schimmel en nare geuren worden voorkomen, wat gunstig is voor zowel de machine als je kleding.


Het is niet alleen belangrijk om de deur extra aandacht te geven; ook het zeepbakje van de wasmachine open laten na gebruik is verstandig.


Op deze manier kan de binnenkant van de machine opdrogen en wordt voorkomen dat achtergebleven water latere problemen kan veroorzaken.


Als er geen tijd is om de was meteen na het wassen op te hangen, is het essentieel ten minste de deur open te houden.


Als natte was in de machine blijft zitten, kunnen bacteriën en schimmels groeien, wat onaangename geuren veroorzaakt die lastig te verwijderen zijn. Een open deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.


Deze simpele maatregelen kunnen de levensduur van

Door je wasmachine te verlengen kun je zorgen voor frissere, schoner ruikende kleding.


Met grote voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort, is het een kleine moeite.


Ik wist het eigenlijk ook niet…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven