Moet je de wasmachine open of dicht laten na gebruik? Veel mensen weten het niet!

wasm 1jpg

In onze dagelijkse huishoudelijke routine zijn er vaak kleine dingen die we over het hoofd zien, maar die van grote invloed kunnen zijn op onze apparaten en kleding.

Een van die dingen is hoe we onze wasmachine behandelen nadat we klaar zijn met een wasbeurt.

Veel mensen hebben de neiging om de deur van hun wasmachine meteen te sluiten nadat ze hun kleding hebben gewassen.

Dit lijkt misschien netjes, maar het kan onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding die erin gewassen wordt.

Experts benadrukken het belang van het op een kier laten staan van de deur van de wasmachine na gebruik. Dit eenvoudige gebaar kan een groot verschil maken.

“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” luidt het advies.

Om problemen te voorkomen is het aan te raden om de deur van de wasmachine open te laten ter voorkoming van schimmelvorming en onaangename geurtjes. Zowel de machine als je kleding zullen hier baat bij hebben.

Naast de deur is het verstandig om ook het zeepbakje van de wasmachine open te laten na gebruik.

Hierdoor kan de binnenkant van de machine opdrogen en wordt voorkomen dat achtergebleven water later problemen veroorzaakt.

Indien je geen tijd hebt om direct na het wasprogramma je was op te hangen, is het van essentieel belang op zijn minst de deur open te laten.

Het laten van natte was in de machine kan de groei van bacteriën en schimmels veroorzaken, wat ongewenste geurtjes met zich meebrengt. Dit kan moeilijk te verhelpen zijn, maar door de deur open te laten kan dit risico aanzienlijk verminderd worden.

Met deze simpele handelingen kun je de levensduur van je wasmachine verlengen en zorgen voor frisse, schone was.

Ervaar de frisheid van je kleding.


Neem de kleine moeite met grote voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort.


1. Toegeven dat ook ik fouten maak!
2. Eigenlijk nooit aan gedacht, dom eigenlijk.
3. Blijkbaar maken velen dezelfde vergissing!
4. Zelf wist ik het eigenlijk ook niet.
5. Ik ga dit voortaan dus ook doen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven