Wees gewaarschuwd: Trek aan de alarmbel als dit bij jouw voordeur ligt!

boontjes 1jpg

In veel woningen, vooral die met jonge kinderen of huisdieren, is het normaal om af en toe wat chaos in huis of tuin aan te treffen.

Automatische concepten

Vaak vragen we ons af hoe bepaalde dingen op hun plek terecht zijn gekomen, vooral als het om onze kinderen gaat.

Soms wijzen we de schuld toe aan huisdieren, maar zelden maakt iets ons echt bezorgd of doet het ons nadenken over onverklaarbare gebeurtenissen.

Automatische concepten

Echter, voor Maria Celino-Straker uit Manchester, VK, was dit wel het geval toen ze voedselresten aantrof in haar voortuin.

Bij thuiskomst op een normale dag ontdekte Maria een blikje rode bonen voor haar voordeur.

Aanvankelijk dacht Maria dat dit wellicht een grap was van buurtkinderen of dat een dier het blikje uit de vuilnisbak had gehaald.

Echter, een familielid, tevens politieagent, bracht haar op andere gedachten. In zijn optiek was dit geen onschuldige daad.

Hij waarschuwde haar dat het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur een truc kan zijn die door dieven wordt gebruikt.

De gedachte hierachter is dat de dief probeert te achterhalen of de huiseigenaar thuis is. Als het afval wordt opgeruimd, betekent dit dat de bewoner aanwezig is en zal de dief waarschijnlijk vertrekken naar elders.

Blijft het afval echter onaangeroerd, zoals het geval was met Maria’s blikje bonen, kan dit betekenen dat de bewoner afwezig is, waardoor het huis kwetsbaar wordt voor diefstal.

Marie besloot haar ontdekking te delen op Facebook, in de hoop anderen bewust te maken van deze truc en hen te helpen hun huis beter te beveiligen tegen mogelijke inbraken.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven