Je had die oude Flippomap nooit moeten weggooien: Flippo’s kunnen veel geld waard zijn!

flipjpg

Als je bent opgegroeid in de jaren 90, is de kans groot dat je herinneringen hebt aan de Flippo’s. Deze kleine schijfjes werden weggegeven bij zakken Smiths chips en waren ontzettend populair bij jongeren.

Elke zak chips bevatte één of meerdere Flippo’s, die je kon sparen in de bekende speciale Flippomappen.

Destijds werden ruilmiddagen op scholen zelfs georganiseerd om aan deze rage mee te doen. Ondanks dat de Flippo’s nu minder prominent aanwezig lijken, zijn ze zeker niet vergeten.

Heb je nog een oude Flippomap op zolder liggen? Dan kan het de moeite waard zijn om deze eens van onder het stof vandaan te halen. Complete mappen kunnen namelijk behoorlijk wat geld opleveren, vooral als er zeldzame Flippo’s tussen zitten.

Drukfouten zijn zeldzaam, maar als je een Flippo hebt met een drukfout, kan deze aanzienlijk meer waard zijn. Op verkoopplatforms zoals Marktplaats worden ze soms aangeboden voor gemiddeld 15 euro per stuk.


“Er zijn ook Joker Flippo’s die tot wel acht euro waard kunnen zijn als ze in goede staat verkeren. De Super Jokers waren ontworpen om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen compleet te maken.”


“Daarnaast zijn er de zeldzame kerstflippo’s uit 1996 die aan Smiths-personeel werden uitgedeeld.”


“Deze speciale stukken worden zelden te koop aangeboden, maar als ze beschikbaar zijn, kunnen de prijzen hoog oplopen. Voor Flippo-verzamelaars kan het dus verstandig zijn om hun collectie grondig te bekijken.”

1. Ik had die map nooit moeten weggooien!
2. Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren!
3. Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan
4. Veel mensen zullen nu wel balen!
5. Bewaren was dus veel beter geweest!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven