Er komen grote veranderingen aan volgens Geert Wilders: ‘Het wordt weer beter in Nederland’

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

Onder de uitspraak “Er komt weer licht in Nederland” onthulde PVV-leider Geert Wilders donderdagochtend het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB.

Met trots toonde hij het behaalde resultaat en verkondigde: “Er staat verandering op komst.” BBB’s Caroline van der Plas was zo enthousiast dat ze nauwelijks had geslapen.

Bizarre sap over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Zij prees haar mede-partijleiders: “Drie toppers,” verklaarde ze enthousiast. De vier leiders van de partijen erkennen dat het bereiken van deze overeenkomst niet zonder moeilijkheden verliep.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders spoort zijn collega’s van VVD, NSC en BBB aan om te blijven investeren in hun samenwerking. NSC’s leider Pieter Omtzigt voorspelt al dat er strubbelingen zullen ontstaan tussen de toekomstige coalitiepartners.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Wilders bedankte zijn mede-onderhandelaars bij de presentatie van het akkoord en benadrukte het belang van voortdurende investering in de politieke samenwerking.


De onderhandelingen van de afgelopen zes maanden verliepen moeizaam, met onderlinge conflicten en wantrouwen.


“Ik denk dat we vaak dachten dat het niet zou lukken,” merkte VVD-leider Dilan Yesilgöz op. “We hebben veel meegemaakt, maar hier staan we dan.”


Omtzigt voorspelt dat er nog botsingen zullen zijn tussen de “vier behoorlijk verschillende partijen”: “U zult een grotere verscheidenheid zien dan u gewend bent van een coalitie.”

Een voorzichtige reactie werd gegeven door Yesilgöz op de vraag of ze blij is met de deal: “We nemen onze verantwoordelijkheid.”

Tijdens de presentatie benadrukten de vier partijleiders hun belangrijkste speerpunten. Vooral Wilders benadrukte de strenge asielparagraaf, terwijl de VVD tevreden is over defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.

Omtzigt benadrukte voornamelijk bestaanszekerheid, met name de verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Van der Plas van BBB toonde enthousiasme over versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij. Ze drukte haar tevredenheid uit over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten”: “Het resultaat mag er zijn.”

Geert Wilders deelt een aantal van zijn grote plannen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven