Ben jij een zijslaper? Dan kan dit een grote impact hebben op jouw gezondheid!

spojpg

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de slaaphouding voor zijslapers een significante invloed kan hebben op hun gezondheid.

Op korte en lange termijn kan het slapen op de rechterzij aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Daarom wordt sterk aangeraden om de linkerzij als slaappositie te kiezen. Laten we een aantal voordelen van deze positie bekijken:

Als je op je linkerzij slaapt, wordt de bloedsomloop in je lichaam bevorderd, omdat de aorta een bocht naar links maakt om naar de buik te gaan vanaf het hart.

In tegenstelling tot het liggen op de rechterzij, waarbij het bloed omhoog moet worden gepompt, stroomt het in deze positie gemakkelijker naar beneden.

Voor een betere spijsvertering na het eten kort voor het slapengaan, wordt aangeraden om op je linkerzij te liggen, aangezien de maag zo in een natuurlijke positie ligt.

Dit bevordert de afscheiding van enzymen uit de alvleesklier, wat resulteert in een verbeterde spijsvertering en het voorkomen van maagkrampen.

De positie van de maag heeft niet alleen invloed op de spijsvertering maar kan ook brandend maagzuur verminderen, aangezien de maag in deze positie beter in staat is om de zuurterugvloeiing te reguleren.

Met de milt aan de linkerkant van het lichaam, wordt het bloed beter gezuiverd en werkt het lymfesysteem optimaal wanneer je op je linkerzij ligt, waardoor vloeistoffen gemakkelijk naar de milt worden geleid.

Door al deze voordelen is het de moeite waard om eens op je linkerzij te proberen! Als zijslaper is het belangrijk om een neksteunkussen te gebruiken om nekklachten te voorkomen.

Als je gewend bent om op je rechterzij te liggen, kan het lastig zijn om dit te veranderen. Probeer eens op je linkerzij te slapen met een kussen in je rug om te voorkomen dat je tijdens je slaap terugdraait naar rechts.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven